Înscrieri deschise la workshop-ul de tehnologie și robotică organizat de ESA pentru învățători
7, October 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită învățătorii români să se înscrie la workshop-ul de tehnologie și robotică e-Technology Lab, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în Belgia, în perioada 2-3 decembrie 2019. Înscrierile sunt deschise până pe 11 octombrie 2019.

Numărul de locuri este limitat și este destinat cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul primar. Vor avea prioritate învățătorii care nu au mai participat, până acum, la un e-Technology Lab organizat de ESA.

Învățătorii vor învăța cum să folosească în clasă o serie de tehnologii educative cum ar fi Lego, Astro Pi și Arduino pentru a vorbi despre spațiu și a crea activități interactive și interesante pentru elevi. De asemenea, cadrele didactice vor afla cum să utilizeze o serie de instrumente educaționale pentru a-și implica elevii în proiecte ESA dedicate școlii.

Atelierul va avea loc la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

Pe durata workshop-ului ESA va asigura cazarea, mâncarea și transportul local. Cheltuielile de deplasare până în Belgia vor fi suportate de participanți și decontate de ESA în limita a 200 de euro.

Mai multe informații pot fi obținute aici.

Credit imagine: ESA