O întâlnire online cu Elisabeta Petrescu, astronom
19, May 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită vineri, 22 mai, 2020, de la ora 15:00, să participați la o întâlnire online cu Elisabeta Petrescu, astronom la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Tema discuției va fi căutarea unei planete cu atmosferă și apă în stare lichidă.

Evenimentul este organizat de ESERO, o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și ROSA, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook ESERO România.

Când vom putea călători printre stele, vom petrece cu siguranță vacanțe și pe alte planete. Pentru o pasiune ca pescuitul, în primul rând ai nevoie de pești, adică de viață. Ce condiții trebuie să îndeplinească o planetă telurică pentru a avea atmosferă respirabilă, o temperatură suportabilă, apă în stare lichidă și viață avansată, dacă nu vrem să pescuim bacterii? Stelele ne vor da răspunsul la aceste întrebări cu mult înainte să putem merge până la ele. În prezentare, vom afla cum putem descoperi dacă o stea are planete, câte tipuri de planete există, care este zona de optim, cum putem detecta atmosfera și dacă aceasta poate să susțină viață.

Elisabeta Petrescu este astronom din pasiune la Observatorul Astronomic Urseanu din 2013. A terminat în 2017 masterul de la Măgurele – Fizica atomului, particulelor elementare, astrofizică și aplicații. În prezent, se ocupă de popularizarea astronomiei pentru publicul larg, studierea asteroizilor și apărare planetară.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi la acest link.

Credit imagine: ESERO