Noi oportunități de a lansa sateliți
9, January 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români care au un sistem de CubeSats deja proiectat să aplice la ediția din 2017 a programului Fly Your Satellite, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA). Programul le oferă posibilitatea participanților de a-și lansa cubesat-ul de pe Stația Spațială Internațională pentru o misiune educațională.

Studenții interesați de program sunt rugați să citească cu atenție condițiile de eligibilitate și participare. Pentru ediția de acest an, ESA caută echipe de studenți care lucrează în mod intens la un proiect dezvoltat pentru facultate. Proiectul ar trebui să aibă deja un plan detaliat al sistemului utilizat pentru satelitul respectiv. Sunt acceptate atât proiecte care au fost finalizate, cât și proiecte care sunt în etapa de dezvoltare.

În plus, echipele de studenți trebuie să se asigure că proiectele lor sunt compatibile cu o lansare de pe Stație, dar și cu cerințele ISS de siguranță.

Echipele de studenți trebuie să aibă un nucleu de minimum opt studenți, patru dintre care trebuie sa fie la nivel de Masterat sau Doctorat, precum și doi supervizori.

Aplicațiile sunt deschise până pe la data de 5 martie 2017, ora 23:59 CET (00:59 ora locală în România). Un workshop eliminatoriu va fi organizat în mai 2017 pentru echipele calificate în primă fază.

Cei care sunt interesați să se înscrie la program pot afla mai multe detalii aici. Condițiile de eligibilitate sunt disponibile aici

Mai multe informații despre program sunt disponibile pe website-ul ESA

Credit image: ESA