Noaptea Cercetatorilor – 22 Septembrie 2006
20, September 2006

Comisia Europeană, prin intermediul programului cadru de cecetare – FP6, organizează, o dată pe an, in fiecare ţară participantă la acest program, o seara dedicataă cercetării, numită “Noaptea Cercetătorilor”. Anul acesta, Noaptea Cercetătorilor a fost stabilită pentru data de 22 septembrie, iar în Romania, proiectul de organizare a acesteia a fost castigat de Agenţia Spaţială Română, în colaborare cu GLOBAL VIDEO MEDIA, Institutul Naţional pentru Fizică Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei – INFLPR – şi Comisia Naţională Română pentru UNESCO.

Programul zilei de 22 septembrie va fi transmis în totalitate în direct de către postul de televiziune Alpha TV şi va cuprinde discuţii ‘science cafe” pe diferite teme cu invitaţi din domeniul cercetării, o piesa de teatru interactivă pe scena Teatrului Bulandra sala Toma Caragiu din Bucuresti si un spectacol de muzica şi efecte laser în centrul Bucureştiului. Scopul acestor manifestări este acela de prezentare a domeniului cercetării si de atragere a tinerilor pentru o cariera stiinţifică. Pentru sugestii, pareri legate de aceasta tema puteţi să ne contactaţi la adresa de e-mail noapteacercetatorilor@rosa.ro. De asemena va puteţi exprima părerile pe forumul care a fost deschis şi va fi gazduit pe portalul Agenţiei Spaţiale Române. 

 

Pentru detalii despre evenimentele similare din celelalte ţări europene, puteţi accesa pagina de web a Comisiei Europene dedicata evenimentului: http://ec.europa.eu/research/researchersineurope/events/event_2216_en.htm 

Program Noaptea cercetătorilor