Națiunile Unite și România organizează Conferința Internațională referitoare la Soluții Spațiale pentru Agricultură Durabilă și Agricultură de Precizie
12, March 2019

În perioada 6-10 mai 2019, Biroul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spaţiale (UNOOSA) și Guvernul României, prin intermediul Agenției Spațiale Române (ROSA), organizează „Conferința Internațională referitoare la Soluții Spațiale pentru Agricultură Durabilă și Agricultură de Precizie” la Cluj-Napoca, România.

Conferința va fi găzduită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și susținută de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Cluj și de Societatea Română de Fotogrammetrie și Teledetecție.

Evenimentul va trata teme majore legate de utilizarea tehnologiilor și soluțiilor spațiale pentru o agricultură durabilă, referindu-se la un număr de indicatori și țeluri din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și analizând provocările legate de siguranța alimentară la nivel mondial, în contextul creșterii populației și al presiunilor exercitate de această creștere asupra terenurilor agricole disponibile.

Conferința oferă oportunitatea de a reflecta asupra intereselor comune aflate în sinergie cu agende globale, de a identifica decalaje și de a discuta despre cum pot contribui tehnologiile spațiale la îmbunătățirea gestionării resurselor agricole în general, precum și a unor aspecte specifice precum agricultura de precizie, disponibilitatea resurselor de apă și provocări din domeniul irigațiilor, combaterea deșertificării, monitorizarea inundațiilor și a secetelor atunci când acestea au un impact asupra producției agricole, sau gestionarea provocărilor legate de securitate alimentară în țările aflate în curs de dezvoltare.

Programul conferinței va include o serie de prezentări și sesiuni tehnice cu suficient timp alocat pentru discuții. Fiecare sesiune tehnică va fi urmată de o discuție liberă, concentrată pe un anumit subiect, pentru a oferi ocazia participanților să-și exprime părerile. Participanții vor putea, de asemenea, să participe la o vizită în teren, ce va fi organizată de Comitetul Local de Organizare în colaborare cu comitetul internațional al conferinței. De asemenea, după conferință, va avea loc un workshop educativ interactiv pentru acei participanți care vor fi interesați să participe.

Persoanele din România interesate să participe trebuie să aplice online prin intermediul Sistemului de Conferințe ROSA, în timp ce persoanele din afara țării vor aplica la acest link.

Termenul de depunere a aplicațiilor pentru persoanele care solicită finanțare este 24 martie 2019, iar cel pentru persoanele care se autofinanțează este 31 martie 2019.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web a conferinței, precum și pe pagina Sistemului de Conferințe ROSA.

Credit imagine:UNOOSA