Logo-urile ESA și NASA, inscripționate pe Artemis I și pe Orion
5, October 2020

Logo-urile agențiilor spațiale implicate în următorul zbor spre Lună, în programul Artemis, au fost adăugate pe capsula Orion.

Însemnele ESA și NASA vor însoți prima misiune completă a sistemului SLS (Space Launch System) și a capsulei Orion. Echipele de la Kennedy Space Center din Florida, SUA, au început să inscripționeze însemnele pe misiunea Artemis I.

Primul vehicul spațial Artemis Orion va afișa ambele logo-uri. Însemnele NASA și ESA au fost plasate sub modulul pentru echipaj al Orion.

ESA pune la dispoziție Modulul European Utilitar pentru Orion, sursa de energie care alimentează și propulsează nava spațială. În timpul zborului spre Lună, însemnele grafice vor apărea pe camerele aflate la capătul panourilor solare ale lui Orion.

„Adăugarea unui logo pe vehiculul spațial este un moment simbolic, asemănător cu momentul în care se adaugă o semnătură pe o operă de artă. Toate echipele care au lucrat zi și noapte pentru următoarea misiune pe Lună pot fi mândre”, a declarat managerul programului ESA dedicat Modulului Utilitar European, Phiplippe Deloo. „Amplasamentul însemnelor este minunat, deoarece logo-urile vor fi foarte vizibile pe camere, atunci când Orion va zbura în jurul Lunii.”

Mai multe informații pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: NASA