Johann-Dietrich Woerner este noul Director General al ESA
1, July 2015

Începând de astăzi, 1 iulie 2015, ESA are un nou Director General: Johann-Dietrich Woerner, care a preluat funcţia la sediul ESA din Paris, Franța.

“Mă aflu în poziția favorabilă de a duce mai departe munca realizată de Jean-Jacques Dordain”, a declarat domnul Woerner în cadrul unui briefing mass-media care a avut loc recent la Paris Air Show, exprimându-şi mulţumirile la adresa fostului Director General.

Dnul. Woerner a nominalizat continuarea programelor în curs de desfășurare, a proiectelor și misiunilor în cooperare cu Statele Membre, precum și pregătirea pentru viitorul ESA, printre multe sarcini importante pe care acesta trebuie să le îndeplinească.

Referindu-se la acest viitor ca “Space 4.0”, domnul Woerner consideră că ESA a început deja să intre în această nouă fază, în care spațiul a devenit o afacere de zi cu zi și în care interacțiunea cu societatea, comercializarea spaţiului, noile roluri rezultate pentru industrie și o relație întreținută de cooperare cu Comisia Europeană, toate joacă un rol important.

Consiliul ESA l-a numit în unanimitate pe dnul. Woerner în data de 18 decembrie 2014 pentru o perioadă de patru ani. Anterior, el a fost șef al Comitetului Executiv al Centrului Aerospaţial German(DLR), din martie 2007 până în iunie 2015. Originar din Kassel, Germania, domnul Woerner este căsătorit și are trei copii.

Acesta îi urmează lui Jean-Jacques Dordain, al cărui mandat s-a încheiat pe 30 iunie. Dnul. Dordain este cel mai longeviv Director General al ESA, care a condus Agenția din iulie 2003 și care lasă în urmă numeroase realizări remarcabile.

Link-uri:

CV-ul actualizat al dnului. Woerner (urmează să fie publicat)

CV-ul dnului. Dordain

Media briefing

Blogul dnului. Woerner 

Credit imagine: ESA/S. Corvaja