Invitație pentru media: ESA va dezvălui primele cifrele legate de selecția astronauților
18, June 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită reprezentanții mass-media să participe miercuri, 23 iunie 2021, la un eveniment de presă online, pentru a afla mai multe despre înscrierile la selecția astronauților ESA. Înscrierea la posturile vacante de astronaut, respectiv astronaut (cu dizabilități fizice) se va încheia pe 18 iunie 2021, după o perioadă de înscrieri de două luni și jumătate.

Deși informațiile sunt provizorii, primele cifre vor oferi o perspectivă asupra numărului total și distribuția înscrierilor în toate statele membre ale ESA și statele membre asociate.

Următoarea etapă a procesului de selecție al ESA va fi cea de evaluare, în cadrul căreia cererile vor fi analizate pe baza tuturor documentelor depuse, a formularului de cerere și a chestionarului de screening completat ca parte a procesului de înscriere.

Rundele de evaluare vor determina numărul exact de înscrieri complete și valide depuse și vor marca începutul unui proces de un an și jumătate pentru selecția viitoarei clase de astronauți și astronauți de rezervă ESA.

Evenimentul media va avea loc pe 23 iunie 2021, de la 10: 00-11: 00 CEST (11:00 – 12:00 ora României).

Jurnaliștii care doresc să participe sunt invitați să se înscrie până la 22 iunie 2021 la acest link. Reprezentații media înscriși vor primi un e-mail cu detalii despre participare.

Acest eveniment va fi transmis online și pentru public, pe esawebtv.esa.int, dar doar jurnaliștii care s-au înscris anterior vor putea adresa întrebări.

Mai multe detalii sunt disponibile la acestă pagină.