Invitație la conferință de presă: ESA caută noi astronauți
9, February 2021

Pentru prima data în decurs de 11 ani, Agenția Spațială Europeană (ESA) este în căutare de noi astronauți. Acești recruți vor lucra împreună cu astronauții care activează deja la ESA, iar Europa intră într-o nouă eră a explorării spațiului. Campania de recrutare este deschisă și cetățenilor români, care se pot înregistra urmând instrucțiunile de pe site-ul ESA.

Reprezentanții media sunt invitați la un eveniment de presă virtual marți, 16 februarie, pentru a afla mai multe detalii despre posturile vizate, prin care se dorește inițierea unei adevărate schimbări de generație pentru ESA.

Punctul de plecare pentru această acțiune este 31 martie 2021, atunci când va începe recrutarea de noi astronauți. ESA încurajează cu tărie femeile să aplice pentru aceste poziții, deoarece agenția dorește să extindă diversitatea de gen în rândul personalului.

Perioada de depunere a candidaturilor este între 31 martie și 28 mai 2021, iar ESA va lua în considerare numai candidaturile trimise prin intermediul siteului web ESA Career pe durata celor opt săptămâni. După aceea, va începe procesul de selecție în șase etape, care estimăm că se va încheia în octombrie 2022.

Evenimentul de presă din 16 februarie marchează startul campaniei de comunicare pentru faza de depunere a candidaturilor.

Conferința de presă în limba engleză va avea loc marți, 16 februarie, între orele 13:00 și 14:00 CET (14:00-15:00 ora României), cu participarea lui Jan Wörner, Directorul General ESA. Conferințe de presă vor fi organizate în câteva limbi europene.

Conferința de presă va avea loc online. Pentru participare, jurnaliștii se pot înscrie la această adresă până pe 15 februarie 2021.

Conferința va fi transmisă online, dar doar jurnaliștii înregistrați vor putea adresa întrebări.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați acest link.

Credit imagine: ESA/NASA