Invitație la conferință de presă: cea de-a 8-a conferință ESA despre deșeuri spațiale
16, April 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită reprezentanții presei interesați la o discuție cu experți internaționali în domeniul deșeurilor spațiale, marți , 20 aprilie, în cadrul Conferinței ESA despre Deșeuri Spațiale. Reprezentanții media sunt invitați să participe la o scurtă prezentare virtuală de la 10:45–12:00 CEST (11:45-13:00 ora României) pentru a afla mai multe despre situația actuală a deșeurilor spațiale și eforturile internaționale pentru abordarea acestei probleme.

Briefingul reprezentanților media va avea loc cu ocazia celei de-a 8-a Conferință Europeană despre Deșeuri Spațiale găzduită de ESA, una dintre cele mai importante reuniuni la nivel științific și tehnic din întreaga lume dedicată acestui subiect. Din cauza COVID-19, conferința care durează patru zile va avea loc online în perioada 20-23 aprilie 2021.

Jurnaliștii sunt invitați să se înscrie pentru briefing până pe 19 aprilie pe pagina: https://www.esa.int/Contact/mediaregistration

Discuția va avea loc în limba engleză.

Reprezentanții media care doresc să urmărească online cele mai importante momente din panelurile conferinței, ce vor avea loc pe 20, 21, 22 și 23 aprilie de la ora 13:00 CEST, pot solicita accesul gratuit. Pentru a avea acces, jurnaliștii trebuie fie să menționeze această cerere în căsuța de comentarii din formularul de înscriere, fie să trimită un email la media@esa.int.

Mai multe informații găsiți aici.

Credit imagine: ESA