Invitație: Eveniment de lansare ESA_Lab@UPB
23, October 2020

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA), invită studenții universității să ia parte la evenimentul de lansare a ESA_Lab@UPB. Evenimentul se va desfășura online pe platforma Microsoft Teams – canalul ESA_Lab@UPB, parola qb2zjwn, în data de 27 octombrie 2020, începând cu ora 15:00. Colaborarea dintre cele doua entități se bucură de patronajul Agenției Spațiale Române (ROSA).

Conceptul ESA_Lab@ a fost lansat de Agenția Spațială Europeană pentru a inspira viitorii ingineri să participe la activitățile de explorare a spațiului și a aplicațiilor transversale rezultate din acestea, cum ar fi: telecomunicatii, 5G, monitorizarea schimbărilor climatice, observarea Pământului, navigație prin sateliti, securitate (cibernetică), inteligență artificială, dezvoltare sustenabilă, eHealth, Internet of Things, economie spațială și multe altele, în beneficiul ambelor organizații și al societății civile. De asemenea, va fi abordată tematica aplicațiilor spațiale pentru atingerea obiectivelor Dezvoltării Sustenabile ale Organizației Națiunilor Unite.

În cadrul ESA_Lab@UPB se vor desfășura conferințe, vizite, sesiuni de instruire și formare în tematici inovatoare, conduse de cadre didactice din UPB și experți ESA, cu scopul de a încuraja viitorii ingineri ai UPB să se implice în acest nou hub economic, dar și să contribuie la formarea de noi competențe, prin transferul de cunoștințe acumulate prin studierea disciplinelor de bază.

Mai multe detalii referitoare la agenda evenimentului și la ESA_Lab@UPB se regăsesc accesând această pagină.

LOGO UPB oficial RO

Credit imagine: ESA; UPB