Investiții în inovația la nivel industrial
22, September 2017

O nouă inițiativă ESA, Investiții în Inovații Industriale în domeniul Observării Pământului – numită și ”InCubed” – a fost demarată pe data de 6 septembrie 2017 cu un apel deschis adresat mediului de afaceri european de a aplica pentru șansa de a câștiga suport financiar și practic pentru proiecte ale industriei.

Inovație, colaborare, parteneriat și viteză reprezintă factori-cheie în transformarea domeniului Observării Pământului într-un adevărat succes pe această piață comercială, aflată în plină ascensiune. Ca parte din obiectivul de a pregăti domeniul Observării Pământului pentru viitor, ESA a organizat InCubed pentru a ajuta la stimularea investițiilor în inovația industrială pentru sectorul Observării Pământului.

Scopul este de a susține inițiativele generate de industrie ce vor deschide noi oportunități pe piață, vor aduce mai rapid pe piață sisteme și produse inovatoare și vor putea concura pe piața globală.

Prin intermediul InCubed, companiile care dezvoltă sisteme inovatoare, componente și produse în sectorul Observării Pământului pot apela la ESA în orice moment pentru sprijin astfel încât să se asigure că demersul lor este viabil din punct de vedere tehnic și competitiv din punct de vedere comercial. Propunerile ar putea fi despre sateliți, constelații, instrumente sau analize de tip big data, printre altele. ”Observarea Pământului trece printr-o schimbare de paradigmă” a spus Josef Aschbacher, Director al Programelor ESA pentru Observarea Pământului.

”Companiile comerciale, mari sau mici, dezvoltă produse de interes, precum sateliți, sisteme la sol și soluții de analiză a datelor. ESA a dezvoltat un program numit InCubed pentru a ajuta industria europeană să obțină un loc de leader pe piață.”

”Viteza și flexibilitatea în deciderea și implementarea unei propuneri de parteneriat sunt ingredientele cheie pentru succes. InCubed va face tocmai acest lucru”.

Cu un buget de peste 35 de milioane de euro pentru următorii patru ani, InCubed este acum deschis pentru propuneri de la companii din 13 state participante (Austria, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, România, Spania, Suedia și Regatul Unit). Acestea își pot „vinde idea” prin intermediul Sistemului Electronic ESA de Invitație la Licitație.

Pentru majotritatea propunerilor, InCubed va co-finanța până la 50% din acțiunea propusă. De asemenea, va putea furniza acces la expertiza ESA și suport tehnic. Propunerile trebuie să aibă un nivel tehnic avansat și să fie viabile comercial, însemnând că proiectul ar putea fi în viitor suținut de piață, fără investiții publice ulterioare.

Pentru mai multe informații sau pentru a înscrie o propunere, apăsați aici.

Image credit: ESA