International Meteor Conference 2011
5, August 2011

Societatea Astronomică Română de Meteori – SARM, va organiza la Sibiu în perioada 15-18 septembrie 2011 ediţia a 30-a a Conferinţei Internaţionale de Meteori – IMC 2011, eveniment anual al Organizaţiei Internaţionale de Meteori – IMO. La eveniment vor participa astronomi amatori şi profesioniști, observatori de meteori, cercetători, teoreticieni, universităţi şi centre de cercetare, societăţi şi asociaţii de astronomie, reprezentanți de la instituții internaționale de profil: IMO, Uniunea Astronomică Internaţională, NASA, Agenţia Spaţială Europeană, Observatorul European de Sud, Observatorul Astronomic Naţional al Japoniei ş.a.

IMC este un eveniment internaţional important pentru comunitatea ştiinţifică în care se fac şi comunicări cu impact pentru publicul larg. Tematica include analiza rezultatelor observaţionale asupra curenţilor de meteori (vizual, fotografic, video şi radio), dinamica fluxului curenţilor de meteoroizi în spaţiu, influenţa curenţilor de meteori asupra zborurilor spaţiale, asteroizi şi comete ca surse de generare a curenţilor de meteori, cratere de impact pe Terra, software şi reducere de date. Vor fi susţinute şi o sesiune de postere şi una de prezentări video.

În deschidere, pe 14 şi 15 septembrie, vor avea loc două workshop-uri specializate, unul de observaţii radio şi altul de determinări de orbite: Radio Meteor Workshop şi Meteor Orbit Workshop.

În programul conferinţei figurează şi un show de astropoezie, astrofolk şi teatru astropoetic, un concert de muzică spaţială susţinut de grupul Betelgeuze din Belarus, o expoziţie de astrofotografie, o sesiune publică de observaţii astronomice prin telescop şi o excursie pe Transfăgărăşan la Bâlea Lac.

Website-ul de prezentare se găseşte la adresa www.imo.net/imc2011