Întâlnire online cu Mirel Bîrlan, astronom
12, May 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită vineri, 15 mai, 2020, de la ora 15:00, să participați la o întâlnire online cu Mirel Bîrlan, din cadrul Institutului Astronomic al Academiei Române și al “Observatoire de Paris”. Domnul Bîrlan va vorbi despre “Cum alergăm după asteroizi în cercetarea spațială”.

Evenimentul este organizat de ESERO, o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și ROSA, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook ESERO România.

Evoluția cunoașterii asteroizilor în contextul cercetării spațiale a început în anii 1990 și avut o creștere spectaculoasă. Mirel Bîrlan va prezenta istoria acestor descoperiri din perspectiva cercetatorului în astronomie, acordând mai multă atenție rolului acestuia în rezultatele științifice obținute de instrumentele îmbarcate pe misiunile spațiale.

Mirel Bîrlan este doctor în astronomie fundamentală, mecanică cerească și geodezie la Observatorul din Paris (1997) precum și în fizică la Universitatea din București (1998). Absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității din București (1986), este autor și coautor a 115 articole în reviste cu referenți, coordonator pentru 9 teze de doctorat în astronomie și planetologie, reprezentant național pentru România la Uniunea Astronomică Internațională și la Societatea Astronomică Europeană precum și Președintele Comitetului Național Român de Astronomie.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi la acest link.

Credit imagine: ESERO