Întâlnire online cu Ana-Maria Neculăescu, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” – INCAS
15, April 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită vineri, 17 Aprilie 2020, de la ora 15:00 să participați la o întâlnire online cu Ana-Maria Neculăescu, cercetător științific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” – INCAS, cu titlul “Care este situația actuală în domeniul lansatoarelor spațiale în lume?” Evenimentul este organizat de ESERO, o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și ROSA, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook ESERO România.

Având un interes încă de pe băncile școlii în domeniul vehiculelor lansatoare (rachete spațiale), Ana-Maria Neculăescu a absolvit cursurile facultății de Inginerie Aerospațială ale Universității Politehnica din București. Și-a completat studiile absolvind cursurile a două programe de Masterat în domeniul spațial, iar acum este doctorandă, studiind optimizarea traiectoriilor vehiculelor lansatoare. Este cercetător științific la INCAS, iar activitatea ei principală este legată de cercetarea în domeniul vehiculelor reutilizabile și lansatoare. Vineri, Ana-Maria va prezenta capabilitățile marilor puteri în domeniul lansatoarelor pe plan internațional, pe plan European, dar și interesul și participarea INCAS la un proiect preliminar pentru proiectarea unui lansator de mici dimensiuni.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” – INCAS este instituție reprezentativă de cercetare în domeniul științelor aerospațiale din România, cu o tradiție de peste 60 de ani în inginerie aerospațială, fizica curgerii și aerodinamică aplicată, gestionând tehnologii avansate și o infrastructură unică de importanță strategică națională. Cu sustinerea Agenției Spațiale Române (ROSA), INCAS are un Centru de Competență în domeniul vehiculelor lansatoare aflându-se în desfășurare o serie de proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel național și European.

Mai mute informații pot fi accesate la acest link.

Sursă imagine: ESERO