Înscrieri pentru premiile ESA Champions
15, November 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la inițiativa „ESA Champions” award. Această campanie se adresează creatorilor de conținut și oamenilor de comunicare și are scopul de a recunoaște și recompensa pasiunea și suportul pentru domeniul spațial. Inițiativa se va încheia pe 12 decembrie, iar câștigătorii ESA Champions vor fi anunțați în ianuarie.

Noua inițiativă ESA Champions va răsplăti cu premii unice contribuțiile remarcabile în domeniul comunicării despre spațiu în Europa și va oferi candidaților șansa de a face parte dintr-o rețea exclusivă de entuziaști ai spațiului, precum și de a câștiga câteva premii extraordinare.

În următoarele luni ESA va monitoriza rețelele de socializare pentru a descoperi reprezentări cât mai creative ale pasiunii pentru domeniul spațial în Europa, în special pe Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn și Pinterest.

Categoriile pe care le va căuta ESA sunt:

  •  Video: un serial, film sau scurtmetraj pe YouTube
  •  Lucrări de artă: pictură, piesă muzicală, desen, sculptură, colaj, fotografie (artă tradițională și digitală)
  • Storytelling: povestire scurtă, dialog, poezie sau publicație scrisă
  • Public speaking: un spectacol, conferință, apariție în festival
  • Educație: lecții, activități sau jocuri pentru elevi

Fiecare participant va trebui să folosească hashtag-ul #ESAchampion pentru a-și face munca mai vizibilă pentru juriu. Juriul ESA va evalua creațiile în funcție de următoarele criterii: focus pe domeniul spațial în Europa, originalitate și talent/ măiestrie. Vor fi aleși si premiați cei 15 câștigători ESA Champions care găsesc modalități creative și originale de a comunica misiunile trecute, prezente și viitoare ale Europei în spațiu.

Mai multe detalii găsiți aici.

Credit imagine: ESA