Înscrieri deschise pentru Workshopul de Vară pentru Profesori ESA 2015
2, March 2015

Agenţia Spaţială Română (ROSA) invită profesorii români să se înscrie la ediția din 2015 a “Workshopului de Vară pentru Profesori” organizat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) între 8 şi 10 iulie la Centrul European de Tehnologie şi Cercetare Spațială (ESTEC) din Noordwijk, Olanda. Workshopul se adresează atât profesorilor din învățământul primar, cât şi secundar, care predau materiile Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie şi Matematică (STEM) şi care îşi au reşedinţa şi lucrează în Statele Membre sau Cooperante ESA. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este vineri, 3 aprilie 2015.

Workshopul va acoperi teme cu privire la spaţiu, cum ar fi gravitaţia, Rosetta, cometele şi Sistemul Solar, Planeta Pământ, lumina sau explorarea spaţială şi zborul uman în spaţiu. Articulat în jurul acestor teme, programul workshopului urmăreşte să ofere o oportunitate de dezvoltare profesională inspirațională. Profesorii din învățământul primar și secundar vor participa la sesiunile plenare susţinute de oameni de știință și ingineri care lucrează la reuşitele spaţiale incitante ale ESA, care vor stabili cadrul și vor oferi o perspectivă asupra celor mai recente misiuni ESA și asupra cercetării spaţiale de ultimă oră.

Participanții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a urmări sesiuni practice separate, dedicate grupurilor de vârstă din care fac parte studenții lor, în cadrul cărora vor fi explorate și discutate experimente și demonstrații care pot fi utilizate la clasă.

În plus, participanții vor avea posibilitatea de a relaţiona cu experți în educaţie şi colegi din întreaga Europă.

Termeni și condiții de aplicare

Datorită interesului în creștere arătat de către profesori în edițiile anterioare, numărul participanților a crescut în acest an la 120; va fi acordată prioritate cadrelor didactice care nu au participat la workshopurile anterioare pentru profesori organizate de ESA.

Workshopul se va desfăşura în limba engleză şi este deschis doar participanților care stăpânesc limba. O auto-evaluare a nivelului de limba engleză se poate face la acest link.

Profesorii care doresc să participe la atelier trebuie să completeze formularul online, unde vor descrie pe scurt de ce ar dori să participe la workshop. Profesorii vor fi selectați pentru a participa la workshop pe baza informațiilor furnizate în formularul de înscriere online.

Termenul limită pentru primirea cererilor este 3 aprilie 2015. Persoanele acceptate vor fi informate că au asigurat un loc la atelier pe sau înainte de 16 aprilie 2015.

Costuri

Nu există nici o taxă de participare la workshop. ESA va aranja și sponsoriza costurile de transport local de la Noordwijk la/de la ESTEC, masa de prânz și băuturile răcoritoare pentru toți participanții selectați pe durata workshopului, precum și o cină de socializare. Transportul înapoi la hotel sau aeroport nu va fi acoperit de către ESA.

Participanţii îşi vor acoperi costul integral al călătoriei spre și din Olanda, cazarea la hotel și costul meselor de seară, cu excepția cinei oferite de ESA.

Credit imagine: ESA