Înscrieri deschise pentru workshop-urile organizate de ESA la e-Technology Lab pentru profesorii din învățământul primar
29, August 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul primar să aplice pentru workshop-urile de robotică și tehnologie care vor avea loc la e-Technology Lab, la Centrul ESA de Pregătire și Învățare din Belgia, în noiembrie și decembrie 2018.

Cele trei ediții ale workshop-ului de tehnologie și robotică pentru profesorii din învățământul primar din Statele Membre și Asociate ESA vor avea loc pe 12-13 noiembrie 2018, 22-23 noiembrie 2018 și 6-7 decembrie 2018. Profesorii interesați pot aplica pentru un singur workshop.

În timpul workshop-urilor, profesorii vor învăța activități care pot fi realizate în clasă, cum ar fi realizarea de roboți folosind hardware și software LEGO WeDO și utilizarea lor pentru ”o misiune pe Marte”.Profesorilor le va fi prezentat și Astro Pi, un computer Raspberry Pi folosit pentru programare într-un context spațial.

Inspirați de misiunile spațiale ale ESA, profesorii vor învăța despre diferitele tipuri de expertiză și competențe necesare pentru un proiect spațial de succes și cum pot utiliza spațiul pentru a implica elevii în materii STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Profesorii interesați să participe la aceste workshop-uri trebuie să completeze formularul de înscriere.

Termenele pentru depunerea aplicațiilor sunt:

  • 26 septembrie 2018 pentru workshop-ulcare va avea loc pe 12-13 noiembrie 2018. Candidații vor fi anunțați până pe 1 octombrie dacă au fost acceptați sau nu.
  • 26 septembrie 2018 pentru workshop-ulcare va avea loc pe 22-23 noiembrie 2018. Candidații vor fi anunțați până pe 1 octombrie dacă au fost acceptați sau nu.
  • 17 octombrie 2018 pentru workshop-ulcare va avea loc pe 6-7 decembrie 2018. Candidații vor fi anunțați până pe 22 octombrie dacă au fost acceptați sau nu.

ESA își rezervă dreptul să încheie mai devreme perioada de înscriere, dacă va primi un număr suficient de înscrieri. În acest caz, va publica un anunț pe pagina de Facebook ESA Educație.

Workshop-urile vor avea loc la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

ESA va acoperi costurile de călătorie ale profesorilor participanți cu o sumă de maximum 200 de euro de persoană și va organiza și acoperi costurile pentru cazare, masă și transport local.

Mai multe informații pot fi obținute accesând acest link.

Credit imagine: ESA