Înscrieri deschise pentru workshop-uri organizate de ESA la e-Technology Lab pentru profesorii de gimnaziu
27, August 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii de gimnaziu să aplice pentru workshop-urile de robotică și tehnologie care vor avea loc la e-Technology Lab, la Centrul ESA de Pregătire și Învățare din Belgia, în octombrie, noiembrie și decembrie 2018.

Cele trei ediții ale workshop-ului de tehnologie și robotică pentru profesorii de gimnaziu din Statele Membre și Asociate ESA vor avea loc pe 15-17 octombrie 2018, 26-28 noiembrie 2018 și 18-20 decembrie 2018. Profesorii interesați pot aplica pentru un singur workshop.

Pe parcursul a două zile și jumătate, profesorii vor învăța să folosească robotica spațială și automatizarea (Arduino), în contextul unor materii curriculare cum ar fi fizica și tehnologia și vor descoperi și învăța să utilizezenoi instrumente și practici pentru predarea și învățarea materiilor STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în școli.

Inspirați de misiunile spațiale ale ESA, profesorii vor învăța despre diferitele tipuri de expertiză și competențe necesare pentru un proiect spațial de succes.

Profesorii interesați să participe la aceste workshop-uri trebuie să completeze formularul de înscriere.

Termenele pentru depunerea aplicațiilor sunt:

  • 7 septembrie 2018 pentru workshop-ul care va avea loc pe 15-17 octombrie 2018. Candidațiivor fi anunțați până pe 10 septembrie dacă au fost acceptați sau nu.
  • 26 septembrie 2018 pentru workshop-ul care va avea loc pe 26-28 octombrie 2018. Candidațiivor fi anunțați până pe 1 octombrie dacă au fost acceptați sau nu.
  • 17 octombrie 2018 pentru workshop-ul care va avea loc pe 18-20 decembrie 2018.Candidațiivor fi anunțați până pe 22 octombrie dacă au fost acceptați sau nu.

ESA își rezervă dreptul să încheie mai devreme perioada de înscrieri, dacă va primi un număr suficient de înscrieri. În acest caz, va publica un anunț pe pagina de Facebook ESA Educație.

Workshop-urile vor avea loc la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de laESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

ESA va acoperi costurile de călătorie ale profesorilor participanți cu o sumă de maximum 200 de euro de persoană și va organiza și acopericosturile pentru cazare, masăși transport local.

Mai multe informații pot fi obținute accesând acest link.

Credit imagine: ESA