Înscrieri deschise pentru “Spin Your Thesis!”
9, October 2013

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe cu propuneri de experimente hipergravitaționale pentru următoarea campanie “Spin your Thesis!”, care va avea loc în toamna anului 2014. Programul ESA denumit “Spin your Thesis!” (SYT) oferă studenților absolvenți ai cursurilor universitare și postuniversitare, o oportunitate rară de a proiecta și efectua experimente în condiții de hipergravitație.

Experimentele pot acoperi un spectru larg din știință și tehnologie. Acestea vor fi efectuate la LDC, Large Diameter Centrifuge, din cadrul Centrului pentru Cercetări Spațiale și Tehnologie (ESTEC) al ESA, din Olanda.

Montate în interiorul unor gondolele centrifuge, experimentele pot fi supuse la accelerații de până la 20 de ori mai mari decât gravitația Pământului. Centrifugarea este flexibilă în funcție de scenariile experimentelor, durată și hardware.

O comisie de evaluare va selecta cele mai bune propuneri care vor urma să fie efectuate în LDC.

Echipele sunt încurajate să se înregistreze pe portalului proiectului dezvoltat de Biroul pentru Educație din cadrul ESA și să trimită propunerile până la data de 9 decembrie 2013.

Condițiile și criteriile de eligibilitate pot fi găsite aici.

Cele maxim patru echipe selectate vor fi anunțate până în februarie 2014.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați site-ul ESA.

Credit imagine: ESA