Înscrieri deschise pentru Space App Camp 2016
14, June 2016

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la ediția din 2016 a Space App Camp, un eveniment organizat de Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO) și găzduit de Agenția Spațială Europeană (ESA), în perioada 12-19 septembrie, la sediul ESA ESRIN, din Frascati, Italia.

Space App Camp se adresează cetățenilor statelor membre ESA, ale celor ce sunt implicate în programul Copernicus Space Component, dar și celor participante la Programul Orizont 2020. România este unul dintre aceste state.

Scopul evenimentului este de a crea aplicații pentru dispozitive mobile, folosind informațiile furnizate de sateliți Programului European de Monitorizare a Mediului, Copernicus. Participanții pot alege unul dintre domeniile abordate în cadrul programului pentru a realiza astfel de aplicații și este important de știut că ESA acceptă atât înscrieri individuale, cât și înscrieri în echipe, formate din două sau patru persoane. Toți participanții care aplică individual sau în echipe de câte patru vor fi ulterior grupați în echipe de câte patru.

Regulamentul pentru participarea la competiție poate fi accesat aici.

Space App Camp va acoperi următoarele subiecte:

– Agricultură;
– Protecția mediului înconjurător;
– Stil de viață, turism și sănătate;
– Orașe inteligente;
– Transport și logistică.

Cei interesați să participe la competiția Space App Camp se pot înscrie completând acest formular, până la data de 22 iulie. Concursul va premia un singur proiect, care va fi recompensat cu un premiu în valoare de 2,500 euro.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul oficial al competiției.

Credit imagine: ESA/AZO