Înscrieri deschise pentru Școala de vară în fizica plasmei
22, January 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenți și tineri absolvenți să aplice pentru cea de-a 44a ediție a Școlii de vară Alpbach, care va avea loc în perioada 14 – 23 iulie 2020, cu titlul „Comparative Plasma Physics in the Universe”. Termenul limită de înscriere este 31 martie 2020.

Școala de vară Alpbach se desfășoară anual începând din 1975 în Alpii austrieci și are o tradiție îndelungată de a oferi cunoștințe aprofundate pe diferite teme ale științei și tehnologiei spațiale, în scopul de a îmbunătăți pregătirea și experiența de lucru a studenților universitari europeni și a tinerilor absolvenți.

Scopul școlii de vară este încurajarea aplicării practice a cunoștințelor desprinse din prelegeri, dezvoltarea abilităților organizaționale și de grup și încurajarea creativității. Echipele vor concura pentru „cel mai bun proiect” și vor fi evaluate de un juriu independent de experți.

Școala de vară este deschisă studenților și absolvenților din domeniile știință și inginerie din țări care sunt State Membre, Asociate și Cooperante ESA.

Înscrierea se realizează online aici.

Mai multe informații pot fi găsite la acest link.

Credit imagine: ESA/ATG