Înscrieri deschise pentru Școala de Vară ESA/ELGRA dedicată cercetării asociate cu domeniul gravitației
31, March 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să aplice la cea de-a șaptea ediție a Școlii de Vară pentru Cercetări Asociate cu Domeniul Gravitației, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA) și Asociația Europeană pentru Cercetare în Domeniul Microgravitației (ELGRA), ce va avea loc în perioada 27 iunie – 8 iulie 2022. Termenul limită pentru înscrieri este 26 aprilie 2022.

Ediția din acest an a Școlii de Vară va avea loc într-un format mixt. În prima săptămână studenții vor participa la cursuri de teorie și ateliere de lucru în cadrul Centrului de Educație și Pregătire al Academiei ESA ESEC – Galaxia (Transinne, Belgia). În cea de-a doua săptămână studenții vor rămâne acasă și se vor concentra pe activități în echipă prin intermediul sesiunilor online.

Această școală de vară unică va oferi o imagine de ansamblu asupra cercetărilor actuale în condiții de microgravitație și hipergravitație. De asemenea, va oferi un argument pentru interesul și beneficiile efectuării cercetărilor în condiții de variație a gravitației.

Pe parcursul Școlii de Vară, studenții vor participa la cursuri interesante și vor lucra în echipă pentru a contura idei de posibile experimente în valori variabile ale gravitației. Ei vor învăța care este impactul cercetării despre modificarea gravitației, și li se vor prezenta posibilitățile de a avea o carieră în sectorul spațial european.

La finalul Școlii de Vară studenții vor fi evaluați printr-un proiect de echipă, vor primi o diplomă de participare și transcrierea cursului, având posibilitatea de a solicita credite ECTS de la universitățile la care studiază.

Pentru a participa, studenții trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru ESA, Canada, Letonia, Lituania sau Slovenia, să fie înscriși la doctorat (începând cu anul 2) sau la master într-o universitate în anul universitar 2021-2022 (să nu fi absolvit înainte de Școala de Vară) și să aibă studii în domeniul științei sau ingineriei. De asemenea, trebuie să nu fi participat la vreo activitate legată de gravitație și să nu fi fost sponsorizați de Biroul pentru Educație al ESA sau de ELGRA.

ESA va oferi o sponsorizare studenților selectați, care va acoperi costul cazării și al meselor, precum și o sumă de până la 200 de euro pentru deplasarea în Belgia.

Mai multe detalii aici.

Credit imagine: ESA