Înscrieri deschise pentru proiectul Moon Camp Challenge 2021 – 2022
6, October 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită elevii cu vârsta de până la 19 ani să participe la proiectul Moon Camp Challenge. Echipele se pot înscrie până la data de 21 aprilie 2022.

Moon Camp Challenge este un proiect școlar interdisciplinar care invită elevii să lucreze în echipă și să își proiecteze 3D propria bază pe Lună.

În funcție de complexitate, Moon Camp Challenge este structurat pe trei niveluri adresându-se elevilor cu vârste între 6 și 19 ani: Moon Camp Discovery (începători), Moon Camp Explorers (intermediar) și Moon Camp Pioneers (avansat).

Moon Camp Discovery este recomandat celor cu vârsta între 6 și 14 ani, dar este deschis și pentru cei până la 19 ani. Echipele își pot începe design-ul lor 3D în proiectul necompetitiv Moon Camp Discovery, proiectând o bază Lunară, un lander lunar, o stație spațială lunară orbital, un rover lunar, o rachetă sau un costum spațial, folosind Tinkercad.

Moon Camp Explorers se adresează elevilor cu vârsta până la 14 ani care trebuie să realizeze proiecte 3D utilizând instrumental Tinkercad. Elevii cu vârsta între 15 și 19 ani pot participa la nivelul avansat, Moon Camp Pioneers, unde vor lucra folosind Fusion 360.

Toate echipele vor primi un certificat de participare. Echipele câștigătoare ale Moon Camp Explorers și Moon Camp Pioineers vor primi cadouri din partea ESA și Airbus, precum și oportunitatea de a participa la un webinar live alături de un astronaut ESA.

Moon Camp este un proiect educațional desfășurat în colaborare cu ESA și Fundația Airbus, în parteneriat cu Autodesk.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați această pagină.

Credit imagine: ESA