Înscrieri deschise pentru programul „Spin Your Thesis!”, ediția 2018
13, April 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe la cea de-a noua ediție a programului Spin Your Thesis!, care se va desfășura în ultimele luni ale anului 2018. Programul este organizat de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) și se adresează studenților care vor să deruleze experimente în hiper-gravitație. Termenul limită de înscriere este 5 noiembrie 2017.

Programul Spin Your Thesis! oferă studenților oportunitatea să desfășoare experimente în centre unde nu au acces în mod obișnuit. Sub coordonarea unui profesor universitar, echipele de studenți pot propune experimente care să utilizeze LCD (Large Diameter Centrifuge).

Studenții selectați să participe la Spin Your Thesis! vor fi organizați în echipe de câte 4 sau mai multe persoane, urmând a dezvolta un experiment pe o perioadă de șase luni, după care vor avea acces la LDC pentru două zile și jumătate.

Participanții de la edițiile anterioare au declarat că experiența “Spin Your Thesis!” le-a fost utilă “atât la nivel personal, cât și la nivel profesional”. Echipele înscrise la ediția anterioară au publicat rezultatele experimentelor în reviste științifice.

Cei care doresc să se înscrie la acest program trebuie să verifice criteriile de eligibilitate prezentate aici.

Pentru mai multe detalii despre program accesați această pagină.

Credit imagine: ESA