Înscrieri deschise pentru programul Spin your Thesis! 2021
12, June 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români interesați de experimente în domeniul hipergravitației să aplice pentru ediția din 2021 a programului Spin Your Thesis!, organizat de Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA). Termenul limită pentru înscrieri este 16 noiembrie 2020 (ora 00:59 ora României).

Spin Your Thesis! oferă studenților oportunitatea de a efectua experimente în domeniul hipergravitației prin intermediul LDC (Large Diameter Centrifuge). LDC are un diametru de opt metri și este atât de mare încât are o sală proprie la Centrul European pentru Tehnologie și Cercetări Spațiale (ESTEC), în Olanda.

Echipele de studenți selectate să participe la programul Spin Your Thesis! au șansa de a dobândi competențe importante, care le vor îmbunătăți pregătirea academică și îi vor pregăti pentru cariere în industria spațială. Acestea includ competențe transferabile, cum ar fi managementul proiectelor, rezolvarea problemelor și capacitatea de a lucra într-o echipă internațională.

În plus, studenții vor fi sprijiniți de experți ai LDC, care îi vor consilia pentru optimizarea experimentelor.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând acest link.

Credit imagine: ESA