Înscrieri deschise pentru programul Spin Your Thesis! 2019
23, May 2018

Agenția Spațială Română invită studenții români interesați de experimente în domeniul hipergravitației să aplice pentru ediția din 2019 a programului Spin Your Thesis!, organizat de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA). Termenul limită pentru înscrieri este 25 noiembrie 2018 (ora 00:59 ora României).

Spin Your Thesis! oferă studenților oportunitatea de a efectua experimente în domeniul hipergravitației prin intermediul LDC (Large Diameter Centrifuge). LDC are un diametru de opt metri și este atât de mare încât are o sală proprie la Centrul European de Cercetare și Tehnologie Spațială (ESTEC), în Olanda.

Studenții din Statele Membre sau Asociate ESA selectați pentru programul Spin Your Thesis! vor fi organizați în echipe de cel puțin patru membri, însă ESA recomandă implicarea unui număr mai mare de studenți. Diversitatea echipelor este, de asemenea, încurajată.

Studenții selectați să participe la programul Spin Your Thesis! au șansa de a dobândi competențe importante, care le vor îmbunătăți studiile academice și îi vor pregăti pentru cariere în industria spațială. Acestea includ competențe transferabile, cum ar fi managementul proiectelor, rezolvarea problemelor și capacitatea de a lucra într-o echipă internațională.

În plus, studenții vor fi sprijiniți de experți ai LDC, care îi vor consilia pentru optimizarea experimentelor.

Cei care doresc să participe la acest program sunt invitați să citească aici detalii referitoare la condițiile de înscriere.

Termenul limită pentru înscrieri este 25 noiembrie 2018 ( (00:59 ora României), iar experimentele vor avea loc în trimestrul patru al anului 2019. 

Informații suplimentare pot fi obținute accesând acest link.

Credit imagine: ESA