Înscrieri deschise pentru programul REXUS/BEXUS 2019
20, August 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să participe la cea de-a noua ediție a programului REXUS/BEXUS (Experimente pe rachetă/balon pentru studenți), organizat printr-un acord bilateral între Centrul Spațial German (DLR) și Agenția Spațială Națională Suedeză (SNSA). Înscrierile au loc până pe 14 octombrie 2019.

Programul REXUS/BEXUS permite studenților din Statele Membre ale ESA, inclusiv România, să aplice pentru șansa ca proiectul lor să zboare la bordul unei rachete (REXUS) sau al unui balon (BEXUS). Proiectele REXUS și BEXUS vor fi lansate de la Centrul Spațial Esrange din nordul Suediei.

Echipele care vor fi selectate vor fi susținute pe toată durata proiectului prin instruire oferită de la etapa proiectării preliminare și până la testarea lansării și prezentarea rezultatelor, având inclusiv șansa de a-și prezenta rezultatele la un simpozion internațional.

Studenții din România interesați să aplice la acest program trebuie să formeze o echipă și să încarce experimentul pe portalul pentru proiecte al ESA.

Pentru a participa, o echipă trebuie să provină de la o universitate sau de la o instituție de învățământ superior dintr-un Stat Membru ESA, Slovenia sau Canada. Pentru a avea dreptul la sponsorizarea cheltuielilor de călătorie și a altor costuri, membrii echipelor trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 32 de ani și să fie cetățeni ai unui Stat Membru ESA, Sloveniei sau Canadei și să fie înscriși ca studenți la o universitate.

Mai multe detalii referitoare la program și la procesul de înscriere sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA