Înscrieri deschise pentru programul Fly Your Thesis!, ediția 2018
19, April 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români masteranzi sau doctoranzi să participe la ediția din 2018 a programului „Fly Your Thesis!”, prin intermediul căruia aceștia vor putea să realizeze un experiment pe durata unui zbor parabolic. Termenul limită de înscriere este 10 septembrie 2017.

Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) acceptă propuneri de experimente pentru programul „Fly Your Thesis!” de la studenții care sunt înscriși la cursuri de masterat sau doctorat. Proiectul propus de aceștia trebuie să reprezinte o componentă a tezei de masterat sau doctorat, acest aspect fiind unul dintre criteriile de eligibilitate ale programului. Pentru a verifica toate condițiile de eligibilitate vă rugăm să vizitați această pagină web.

Studenții preselectați vor lucra în echipe de minimum patru persoane. Aceștia vor avea la dispoziție câteva săptămâni pentru a completa un document tehnic necesar pentru derularea experimentelor în cadrul programului „Fly Your Thesis!”.

Ulterior, echipele vor participa la un workshop în care își vor prezenta proiectele, urmând ca cele mai bune idei să fie selectate pentru a fi puse în practică în cadrul unui zbor parabolic, efectuat cu un avion Airbus A310 Zero-G. Studenții selectați în această etapă vor experimenta 20 de secunde de microgravitație pe durata fiecărui zbor parabolic. Campania va cuprinde trei zboruri, fiecare zbor realizând 30 de parabole.

Este important de reținut că la momentul acestui apel zborul nu este confirmat. ESA intenționează să obțină confirmarea până la finalul procesului de selecție al proiectelor.

Cei care doresc să participe la acest program sunt invitați să citească condițiile de înscriere prezentate aici.

Mai multe detalii despre programul „Fly Your Thesis!” sunt disponibile aici.

Credit imagine: ESA