Înscrieri deschise pentru programul Drop Your Thesis! 2020
21, May 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții interesați de experimente în condiții de microgravitație să aplice la ediția din 2020 a programului Drop your Thesis!, organizat de Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA). Termenul limită pentru înscrieri este 20 Octombrie 2019 (ora 23:59 CET, 00:59 ora locală a României).

Programul Drop Your Thesis! (DYT) oferă studenților oportunitatea de a-și lansa experimentul aflat în interiorul unei capsule din ZARM Drop Tower Facility, situat în Bremen, Germania. Turnul este unul dintre cele mai înalte și cunoscute turnuri de acest tip din Europa și are o înălțime de 146 de metri și reunește camere de control, laboratoare și ateliere. În interiorul turnului, un tub de oțel cu o înălțime de 120 de metri, din care aerul poate fi evacuat, prezintă toate componentele tehnice necesare pentru asigurarea condițiilor de microgravitație.

Academia ESA va sponsoriza echipe de câte patru sau mai mulți studenți din State Membre ESA, Slovenia și Canada. Studenții care aplică trebuie să respecte principiile ESA referitoare la diversitate și oportunități egale atunci când își formează echipele, precum și condițiile de eligibilitate menționate pe acest website.

Experimentele selectate vor avea loc la sfârșitul anului 2020.

Pentru informații suplimentare puteți să accesați acest link.

Credit imagine: ESA