Înscrieri deschise pentru prima Școală de Vară CubeSat organizată de Academia ESA
3, February 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenți cu pregătire în inginerie și fizică să participe la cea mai recentă inițiativă a Biroului pentru Educație al ESA, Școala de Vară CubeSat 2022. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a patru săptămâni, în perioada 8 august -2 septembrie, la ESEC-Galaxia (Transinne, Belgia). Termenul limită pentru înscriere este 22 martie 2022.

Pe parcursul Școlii de Vară, ESA și experții externi vor acoperi un program extins de cursuri și activități practice. Va fi parcurs întreg ciclul de viață al proiectului unei misiuni satelitare, de la proiectare până la verificare, lansare și operare, inclusiv revizuirile tipice ale reperelor și noile metodologii. Studenții vor învăța despre cele mai bune practici de management al proiectelor, aspectele juridice, de securitate cibernetică și economice ale proiectelor spațiale. Școala de vară va introduce chiar și abilități de antreprenoriat în domeniul spațial, oferind sprijin în elaborarea metodelor de transformare a unui CubeSat într-o oportunitate de afaceri viabilă și profitabilă!

După finalizarea Școlii de Vară CubeSat, studenții participanți vor dobândi cunoștințele și abilitățile multidisciplinare necesare pentru a se ocupa de CubeSat sau alte proiecte legate de spațiu, vor cunoaște foarte bine standardele de inginerie și management de proiect, fiind astfel mai bine pregătiți să se alăture sectorului spațial european.

La Școala de Vară CubeSat 2022 se pot înscrie studenții cu vârsta minimă de 18 ani, cetățeni ai unui Stat Membru al ESA, Canada, Letonia, Lituania sau Slovenia, care studiază o materie de inginerie sau fizică având cunoștințe de bază în știința și tehnologia spațială.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA