Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la evenimentul Living Planet Symposium 2022, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) cu sprijinul Centrului Spațial German (DLR). Aceasta este una dintre cele mai mari conferințe de Observare a Pământului din lume, și va avea loc în perioada 23-27 mai 2022 în Bonn, Germania. Termenul limită pentru înscriere este 9 mai 2022.
Organizată o dată la trei ani, fiecare ediție din Living Planet Symposium devine tot mai mare față de cea anterioară, ceea ce reflectă creșterea interesului pentru Observarea Pământului din spațiu și rolul acestui domeniu de a furniza dovezi esențiale pentru politica globală de combatere a schimbărilor climatice și pentru a acționa în domeniul unor provocări precum decarbonizarea Europei până în 2050 — după cum se prevede în Pactul Verde European.
Living Planet Symposium este cea mai mare conferință de Observare a Pământului din lume, reunind oameni de știință și cercetători internaționali ce prezintă și discută despre cele mai recente descoperiri în domeniul științei Pământului și progresele în domeniul tehnologiilor de Observarea Pământului.
Acest eveniment renumit nu atrage doar oameni de știință și cadre universitare, ci și pe cei care lucrează în industria spațială, părți interesate instituționale, utilizatori de date, studenți și cetățeni.
Mai mult, acest eveniment extraordinar oferă șansa unor cadru unic, pentru mai buna informare a factorilor de decizie, pentru construirea și oficializarea de parteneriate, pentru intrarea în dialog cu industriile spațiale, pentru experiențe de învățare ale studenților și pentru explorarea unor concepte inovatoare precum New Space, transformarea digitală și comercializarea de către toți particpanții.
Living Planet Symposium se va concentra pe inițiative care abordează rolul Observării Pământului în Pactul Verde European și schimbările climatice globale, precum și pe provocări cum ar fi dezvoltarea durabilă și securitatea alimentară, dar și tehnici noi de Observare a Pământului.
Mai multe detalii aici.
Credit imagine: ESA, CC BY-SA 3.0 IGO