Înscrieri deschise pentru Orbit Your Thesis!3
14, February 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții masteranzi sau doctoranzi să trimită propuneri de proiecte pentru programul Orbit Your Thesis!, care le oferă ocazia să proiecteze, construiască, testeze și opereze propriul experiment la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Termenul limită pentru depunerea propunerilor a fost prelungit până pe 21 martie 2022.

Sub îndrumarea experților și cu ajutor din partea Academiei ESA, echipa de studenți selectată își va opera propriul experiment în cadrul ICECubes Facility din modulul Columbus timp de până la patru luni în microgravitație.

Prin participarea la programul OYT! Studenții își vor dezvolta abilitățile științifice, academice și profesionale, ajutându-i astfel să-și înceapă viitoarele cariere și să iasă în evidență față de ceilalți colegi, când vine vorba de procesul de recrutare pentru locuri de muncă. Aceste abilități includ managementul proiectelor, identificarea și atenuarea riscurilor, rezolvarea problemelor, lucrul într-un loc de muncă divers și experiența directă în industria spațială.

Membrii echipei se vor întâlni constant cu profesioniști și experți, fiind astfel îndrumați pe parcursul întregului proces.

De asemenea, Biroul pentru Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) oferă un sprijin financiar ce acoperă parțial costurile de călătorie și cazare pe parcursul atelierelor și campaniilor de testare.

Mai multe informații aici

Credit imagine: Oscar-Qube–J. Gorissen