Înscrieri deschise pentru Fly Your Thesis! Ediția 2021
6, August 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții masteranzi sau doctoranzi să trimită propuneri de proiecte pentru ediția din 2021 a programului Fly Your Thesis!, care le oferă ocazia să realizeze un experiment în timpul unui zbor parabolic. Termenul limită pentru depunerea propunerilor 4 octombrie 2020.

Echipele de studenți interesate să participe la programul Fly Your Thesis! 2021 organizat de Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA) trebuie să trimită un document în care să descrie cât mai exact experimentele pe care intenționează să le pună în practică. Experimentele respective trebuie să reprezinte o parte esențială a unei teze de masterat sau de doctorat și să necesite condiții de microgravitație.

Fiecare echipa va avea în componență minimum patru studenți.

Echipele selectate vor fi sprijinite să își pregătească mai bine proiectul printr-un curs la ESA Academy și de către experți în microgravitație din partea ESA și Novespace. Echipele ar putea primi sprijin suplimentar și din partea unui mentor din cadrul ELGRA – European Low Gravity Research Association. O parte din cheltuielile de călătorie și cazare pot fi acoperite de către ESA Academy.

Campania de zbor este planificată pentru noiembrie 2021.

Cei care doresc să participe la acest program sunt invitați să citească condițiile de înscriere.

Pentru informații suplimentare accesați acest link.

Credit imagine: ESA