Înscrieri deschise pentru Fly a Rocket! Ediția 2021
6, October 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții la începutul studiilor de licență să se înscrie la ediția din 2021 a programului Fly a Rocket!, organizat de Biroul pentru Educație al ESA. Acesta le oferă oportunitatea de a lansa propria lor rachetă de la Centrul Spațial Andoya din nordul Norvegiei. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 26 octombrie 2020.

Fly a Rocket! este un program practic care va oferi celor 24 de candidați selectați șansa de a învăța mai multe despre cercetarea și tehnologia spațială și de a lansa propria lor rachetă de cercetare de la Centrul Spațial Andoya din nordul Norvegiei.

Programul este oferit printr-un acord între Biroul pentru Educație al ESA, Centrul Norvegian pentru Educație în Domeniul Spațiului (NAROM) și Centrul Spațial Norvegian (Norsk Romsenter).

În perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, candidații vor participa la un curs online în care vor avea posibilitatea să dobândească cunoștințe de bază din domeniile științei și ingineriei necesare lansării. Subiectele vor viza dinamica rachetelor, mecanică orbitală, fizică atmosferică și a aurorelor, electronică și analiză de date, pe lângă altele.

Aplicațiile vor fi evaluate în funcție de relevanța programului pentru educația și ambițiile studenților, propunerile pentru activitățile promoționale legate de acest program și/sau spațiu și propunerea referitoare la sarcina utilă a unei ipotetice rachete de cercetare.

În vederea înscrierii, studenții pot afla mai multe informații pe site-ul ESA și pot completa formularul de înscriere.

Organizatorii vor acoperi costurile candidaților selectați (transport, cazare, participarea la campanie). Costurile de călătorie vor fi rambursate în conformitate cu criteriile de eligibilitate ale Biroului pentru Educație al ESA.

Pentru mai multe informații despre concursul din 2021, accesați acest link.

Credit imagine: ESA