Înscrieri deschise pentru Fly a Rocket! Ediția 2019
29, August 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții înscriși în primii ani de studii de licență să aplice pentru ediția din 2019 a programului Fly a Rocket!, organizat de Biroul pentru Educație al ESA, care le oferă oportunitatea de a lansa propria lor rachetă de cercetare de la Centrul Spațial Andoya din nordul Norvegiei. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 26 octombrie 2018.

Fly a Rocket! este un program practic care va oferi celor 24 de candidați selectați șansa de a învăța mai multe despre cercetarea și tehnologia spațială și de a lansa propria lor rachetă de cercetare de la Centrul Spațial Andoya din nordul Norvegiei.

Programul este oferit printr-un acord între Biroul pentru Educație al ESA, Centrul Norvegian pentru Educație în Domeniul Spațiului (NAROM) și Centrul Spațial Norvegian (Norsk Romsenter).

În iarna anului 2018, candidații selectați vor participa la un curs online care îi va informa și pregăti pentru o campanie de lansare a rachetelor, programată să aibă loc la centrul spațial în aprilie 2019. În timpul campaniei, participanții vor construi, verifica și lansa propria lor rachetă de cercetare, vor participa la mai multe cursuri și vizite și vor învăța mai multe despre activitățile spațiale europene și norvegiene.

Aplicațiile vor fi evaluate în funcție de relevanța programului pentru educația și ambițiile studenților, propunerile pentru activitățile promoționale legate de acest program și/sau spațiu și propunerea referitoare la sarcina utilă a unei ipotetice rachete de cercetare.

În vederea aplicării, studenții pot afla mai multe informații pe site-ul ESA și pot completa formularul de înscriere

Organizatorii vor acoperi costurile candidaților selectați (pentru transport, cazare, participarea la campanie). Costurile de călătorie vor fi rambursate în conformitate cu criteriile de sponsorizare ale Biroului pentru Educație al ESA.

Credit imagine: ESA