Înscrieri deschise pentru etapa națională a Competiției Europene de Radionavigație prin Satelit 2017
10, April 2017

În calitate de organizator principal al Competiției Europene de Radionavigație prin Satelit (ESNC) 2017 în România, Agenția Spațială Română (ROSA) a deschis înscrierile la acest concurs până pe data de 30 iunie 2017. Competiția va premia cele mai bune idei de aplicații în domeniul radionavigației prin satelit, iar câștigătorii vor primi sprijin și consultanță pentru deschiderea unei afaceri ce are la bază ideea prezentată în concurs.

Etapa națională din acest an este organizată de ROSA alături de trei parteneri principali: CS Romania, Siemens Convergence Creators SRL și Comisia Europeană.
Organizatorii vor oferi următoarele premii pentru cele mai bune idei în domeniul radionavigației prin satelit:

– 2000 euro oferiți câștigătorului competiției și 500 euro oferiți participantului plasat pe locul doi (CS Romania va oferi 1000 euro din valoarea cumulată a premiilor);
– un internship plătit pentru o perioadă de o lună la centrul Siemens Convergence Creators;
– un program de pregătire în valoare de 500 euro oferit de Siemens Convergence Creators câștigătorului;
– consultanță și suport tehnic din partea ROSA pentru implementarea ideilor prezentate în concurs ce către ocupanții primelor două locuri;
– câștigătorul etapei naționale va fi invitat la Ceremonia de Premiere ESNC 2017, costurile de cazare și transport urmând a fi acoperite de CS Romania, în limita a 500 euro.

Competiția ESNC 2017 se adresează tuturor părților interesate (persoane fizice, întreprinderi și instituții publice sau private care au un produs, serviciu sau afacere bazate pe sisteme de radionavigație prin satelit.

Competiția ESNC oferă câștigătorilor premii consistente, posibilitatea de incubare a unui idei de afaceri, expertiză în domeniul tehnic, publicitate și brevetare de produse sau servicii.

Pentru a participa la acest concurs, cei interesați sunt rugați să se înscrie pe website-ul oficial al competiției

Mai multe detalii despre ESNC 2017 România sunt disponibile aici, iar despre ESNC 2017 la nivel global aici.

Credit imagine: ESNC