Înscrieri deschise pentru ediția din 2020 a workshopurilor de inginerie concurentă organizate de Academia ESA
5, November 2019

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români care urmează un program de masterat sau doctorat în domeniul ingineriei sau fizicii să se înscrie la workshopul de inginerie concurentă organizat de Biroul ESA pentru Educație, care va avea loc între 14 și 17 ianuarie 2020. Termenul limită pentru înscrieri este 11 noiembrie 2019, ora 23:59 CET, (12 noiembrie 2019, 00:59 ora locală a României).

Studenții selectați vor călători în regiunea Ardennes, din Belgia, la Centrul European pentru Siguranța Spațiului și Educație (ESEC). Coordonați de inginerii de sistem ai ESA, studenții vor învăța despre ingineria concurentă și beneficiile acesteia.

Ingineria concurentă este o metodă de proiectare și dezvoltare a produselor pentru sectorul spațial. Spre deosebire de metodele de proiectare tradiționale, în ingineria concurentă toate subsistemele sunt proiectate simultan. Acesta este un mod de lucru mult mai eficient, dar vine la pachet cu o provocare unică: soluțiile dintr-un domeniu care ar putea afecta proiectarea unui alt subsistem trebuie identificate și comunicate instantaneu între echipe. Deși ingineria concurentă este un proces mai complicat de început, de fapt permite identificarea și rectificarea greșelilor mai din timp, reducând astfel timpul de proiectare general.

ESA va acoperi costul cazării și al meselor, precum și 200 de euro pentru călătoria în Belgia, pentru fiecare student.

Dosarul de înscriere include, printre altele, o scrisoare de motivație, un CV, o scrisoare de recomandare și o copie oficială a documentelor academice. Toate documentele trebuie să fie în engleză (cu excepția documentelor academice, dacă nu sunt disponibile). Criteriile de participare și detaliile despre procedura de înscriere pot fi găsite aici.

Credit imagine: ESA