Înscrieri deschise pentru ediția din 2019 a workshopurilor de inginerie concurentă organizate de Academia ESA
28, December 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români care urmează un program de masterat sau doctorat în domeniul ingineriei sau fizicii să participe la unul dintre cele două workshop-uri de inginerie concurentă organizate de Biroul ESA pentru Educație, care vor avea loc între 12 și 15 martie și 31 aprilie și 3 mai 2019. Termenul limită pentru aplicații este 21 ianuarie 2019, ora 23:59 CET, 00:59 ora locală a României.

ESA caută 60 de studenți talentați și motivați care să participe la aceste workshop-uri organizate la Centrul European pentru Siguranța Spațiului și Educație (ESEC) din Belgia.

Coordonați de inginerii de sistem ai ESA, studenții vor învăța despre ingineria concurentă și beneficiile acesteia. Ingineria concurentă este o metodă de proiectare și dezvoltare a produselor pentru sectorul spațial. Spre deosebire de metodele de proiectare tradiționale, în ingineria concurentă toate subsistemele sunt proiectate simultan.

Pentru a participa, studenții trebuie să îndeplinească următoarele criterii, la momentul aplicării: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani; să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA; să fie studenți la zi la studii de masterat sau de doctorat (să nu absolve înainte de începerea workshop-urilor); să studieze ingineria sau fizica.

ESA va acoperi costul cazării și al meselor, precum și 200 de euro pentru călătoria în Belgia, pentru fiecare student.

Informații suplimentare sunt disponibile accesând acest link.

Credit imagine: ESA