Înscrieri deschise pentru Detectivii Climei 2021- 2022
30, September 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită echipele de elevi între 8 și 15 ani să ia parte la proiectul Agenției Spațiale Europene (ESA) „Detectivii Climei 2021-2022”. Concursul îi provoacă pe toți cei interesați să identifice o problemă de mediu locală, să o investigheze folosind imagini de satelit, să facă măsurători la sol și apoi să propună o modalitate de a o monitoriza sau a o rezolva. Termenul limită pentru înscriere este 25 noiembrie 2021.

Proiectul are trei faze. Pentru Faza 1, echipele trebuie să identifice problema pe care și-ar dori să o analizeze și să propună o abordare pentru cercetare. În momente cheie ale proiectului, echipele vor beneficia de sprijinul experților în domeniul Observării Pământului și al climei. Aceștia vor oferi feedback pentru planul de cercetare prin email și în cadrul unui eveniment online „întreabă un om de știință”.

Echipele din România trebuie să aplice direct prin Biroul pentru Educație al ESA. Planul de cercetare (în limba engleză) trebuie să fie trimis online, prin intermediul acestei platforme.

Pentru a citi ghidul de scriere a proiectului, precum și mai multe informații despre condițiile de participare și câteva resurse pentru inspirație, vă rugăm să vizitați acest link.

Credit imagine: ESA