Agenția Spațială Română anunță deschiderea înscrierilor la cursurile de pregătire în domeniul ingineriei sistemelor spațiale. Pentru a sprijini viitoarea generație de ingineri de sisteme spațiale, Biroul pentru Educație al ESA caută 30 de studenți motivați și entuziaști să participe la formarea ce va avea loc în perioada 3-6 martie 2020 la ESEC-Galaxia ESA, Belgia. Termenul limită pentru trimiterea înscrierilor este 13 ianuarie 2020.
Ingineria sistemelor spațiale este o disciplină esențială în cadrul sectorului spațial, iar o înțelegere bună a ceea ce este și a modului în care este aplicată este esențială în succesul oricărei misiuni spațiale, de la un CubeSat construit de studenți până la un satelit de comunicații comerciale.
Pe parcursul celor patru zile, studenții participanți vor învăța mai multe despre aspectele esențiale și provocările ingineriei sistemelor spațiale, după care vor aprofunda rolurile unui inginer de sistem din cadrul ESA și vor studia în detaliu procesul de inginerie de sistem. De asemenea, cursul va oferi studenților informații despre proiectarea concurentă și abordarea sistemelor de verificare și validare, precum și despre interacțiunile cu managementul de proiect, inclusiv planificarea proiectului și gestionarea riscurilor. Cursul va include, de asemenea, o serie de exerciții de grup, cu scopul de a familiariza participanții cu produsele de inginerie de sistem și unele probleme din lumea reală cu care se confruntă inginerii de sisteme spațiale.
Candidații ar trebui să fie înscriși la universitate la studii de licență (cel puțin în anul III), master sau doctorat în domeniul ingineriei. Se pot face excepții pentru studenții ce urmează o specializare de știință, dar care au un nivel minim de cunoștințe de inginerie și matematică și un interes clar pentru activitățile legate de inginerie spațială.
Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA. Aceasta va acoperi cazarea și mesele, precum și călătoria spre Transinne, Belgia, în limita a 200 de euro.
Procedura de înscriere, precum și detalii suplimentare sunt disponibile la următorul link.
Credit imagine: ESA