Înscrieri deschise pentru cursul online de instruire despre deșeuri spațiale
14, February 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții să participe la cea de-a cincea ediție a cursului de instruire despre deșeuri spațiale, organizat de Academia ESA, ce va avea loc online în perioada 16- 22 mai 2022. Înscrierile la curs se pot efectua până la data de 12 aprilie 2022.

Participanții vor avea parte de o introducere referitoare la conceptul de deșeuri spațiale, vor afla de ce este necesar să abordeze această problemă, dar și despre modul în care se aplică politicile de diminuare a riscului stabilite de ESA în cadrul misiunilor. Pe lângă mediul deșeurilor spațiale, tehnologiile de atenuare și provocările viitoare precum constelațiile mari de sateliți, studenții vor învăța și despre modul în care toate acestea afectează operațiunile sateliților și care sunt potențialele soluții în viitor. În cadrul cursului vor preda experți ESA dar și experți externi din acest sector, care vor susține ore de teorie la nivel tehnic, completate de exerciții practice bazate pe un studiu de caz real.

Pentru a participa, studenții trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru ESA, Canada, Letonia, Lituania sau Slovenia, să fie înscriși la master sau doctorat într-o universitate în anul universitar 2021-2022 (să nu fi absolvit înainte de cursul de formare) și să aibă studii în domeniul științei sau ingineriei, având cunoștințe minime despre tehnologia spațială.

Studenții selectați trebuie să participe la toate cele 6 sesiuni de după-amiază, și la cele 2 zile întregi live.

La finalul cursului studenții vor fi evaluați prin intermediul unui chestionar online, vor primi o diplomă de participare și transcrierea cursului, având posibilitatea de a solicita credite ECTS de la universitățile la care studiază.

Mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA