Înscrieri deschise pentru cursul Human Space Physiology 2019 al Academiei ESA
28, December 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții în domeniul medicinei și al științelor vieții să aplice la cursul de pregătire organizat de echipele ESA pentru Educație și pentru Medicina Spațiului, ce va fi organizat în perioada 19–22 martie 2019. Termenul limită pentru înscrieri este 14 ianuarie 2019, ora 23:59 CET, 00:59 ora locală a României.

Cursul de pregătire este adresat studenților înscriși la programe de licență sau de masterat, care studiază medicina sau domenii asociate îngrijrii sănătății, științele vieții, biomedicinei sau biologiei.

Două grupe de studenți vor participa la acest curs în două centre ale ESA, prin intermediul videoconferințelor. După selecție, studenții vor fi invitați la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de la Centrul European pentru Siguranța Spațiului și Educație (ESEC) din Belgia, sau la Centrul European pentru Astronauți (EAC) din Germania.

Prin intermediul cursurilor în clasă sau de la distanță prin videoconferință oferite în fiecare centru, studenții vor descoperi modul în care zborul spațial reprezintă o provocare fiziologică majoră pentru corpul uman.

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani; să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat al ESA; să fie înscriși la cursuri de licență sau de masterat, la zi (sau echivalente), în anul universitar 2018-2019 (să nu absolve înainte de sfârșitul cursului); să studieze medicina, domenii asociate îngrijirii sănătății, științele vieții, biomedicale sau biologice.

Biroul pentru Educație al ESA și Echipa de Medicină Spațială vor acoperi costurile cazării și meselor, precum și până la 200 de euro pentru călătoria la Transinne, Belgia, sau Koln, Germania.

Informații suplimentare sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA