Înscrieri Deschise Pentru Cursul de Standardizare 2022 organizat de ESA Academy
14, March 2022

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să se înscrie la cea de-a cincea ediție a Cursului de Standardizare al ESA Academy organizat de Biroul pentru Educație al ESA în colaborare cu ESA’s Requirements and Standards Section. Termenul  limită pentru înscriere este 12 aprilie 2022.

În perioada 21-24 iunie 2022, studenții selectați vor sosi la Centrul European pentru Siguranța Spațiului și Educație (ESEC) – Galaxia Belgia. În aceste patru zile, vor avea parte de un curs de introducere despre ECSS și vor afla de la experții ESA despre importanța standardelor și impactul pe care acestea îl au asupra modului în care sunt implementate activitățile spațiale. De asemenea își vor forma o părere de ansamblu despre motivul și modul în care sunt utilizate standardele în diferite discipline în cadrul ESA.

ECSS (The European Cooperation for Space Standardization — Cooperarea Europeană pentru Standardizare Spațială) a stabilit un set unic și coerent de standarde ușor de utilizat pentru toate activitățile spațiale europene. Acest obiectiv este atins prin aplicarea standardelor comune pentru managementul proiectelor, pentru dezvoltarea și testarea hardware-ului și software-ului și pentru asigurarea produselor și a calității. Toate părțile interesate, agențiile și industria aprobă standardele și actualizările acestora.

Utilizarea standardelor are drept scop minimizarea riscului tehnic și a costurilor pentru dezvoltarea de sisteme și produse spațiale, asigurând în același timp compatibilitatea tuturor elementelor unui proiect spațial. Prin urmare, sunt esențiale pentru tot ceea ce face ESA.

La Cursul de Standardizare al ESA Academy se pot înscrie studenții la inginerie, cu vârsta minimă de 18 ani, cetățeni ai unui Stat Membru al ESA, Canada, Letonia, Lituania sau Slovenia.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA. Sponsorizarea va acoperi cazarea și masa, precum și până la 200 de euro pentru călătoria în Belgia.

Mai multe detalii despre procesul de aplicare și despre curs puteți găsi aici.

Credit imagine: ESA