Înscrieri deschise pentru Cubesat Design Training Week 2021
8, July 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români să aplice la „CubeSat Design Training Week”, organizat de Biroul pentru Educație al ESA, ce se va desfășura online pe parcursul a nouă sesiuni după amiază, în perioada 13- 23 septembrie 2021. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 26 iulie 2021.

Această săptămână de instruire este o oportunitate extraordinară pentru studenți de a-și îmbunătăți cunoștințele despre design-ul sateliților și misiunilor.

În timpul sesiunilor studenții vor avea oportunitatea să lucreze în grupe formate din 5 până la 6 membri și vor avea posibilitatea să selecteze o misiune din cadrul unei liste cu diverse propuneri. Aceste misiuni pot varia de la Observarea Pământului la Astronomie și Știință. Fiecare echipă va pregăti un design inițial al unui CubeSat pentru îndeplinirea cerințelor misiunii selectate.

Inginerii din programul Fly your Satellite vor ghida echipa de studenți și vor oferi suport pentru cele mai provocatoare întrebări și decizii de proiectare. La sfârșitul săptămânii de formare, fiecare echipă va avea ocazia să își prezinte designul CubeSat, să discute rezultatul cu un grup de experți și să facă schimb de experiențe cu ceilalți participanți.

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta minima de 18 ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru ESA, Canada, Letonia, Lituania sau Slovenia, să urmeze cursuri de licență, masterat sau doctorat la o universitate în anul universitare 2021-2022, să studieze un domeniu de inginerie sau științe (cu bune cunoștințe în tehnologia spațială).

Studenții selectați trebuie să participle la toate cele 9 sesiuni de după-amiază live.

Studenții vor fi evaluați în baza proiectului lor de grup pe parcursul săptămânii de instruire și în timpul prezentărilor lor finale. După finalizarea cursului vor primi un certificat și un transcript al cursului, care le vor permite să solicite credite ECTS de la universitățile lor.

Informații suplimentare sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA