Înscrieri deschise pentru Concursul de Inginerie Concurentă 2018
14, July 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români cu pregătire în domeniul ingineriei și fizicii să participe la Concursul de Inginerie Concurentă 2018, organizat de Biroul pentru Educație al ESA în perioada 22-26 octombrie 2018, la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA de laESEC-Galaxia, Transinne, Belgia. Termenul de înscriere este 27 august 2018, ora 23:39 CEST (00:59 ora locală a României).

La Concursul de Inginerie Concurentă 2018 vor participa patru grupe formate din maximum 30 de studenți: una direct de la Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA, iar celelalte de la trei universități europene, respectiv Universitatea Tehnologică Lulea (Suedia), Universitatea Tehnologică Delft (Olanda) și Universitatea Politehnica din Madrid (Spania).

Ingineria concurentă este o metodă de proiectare și dezvoltare a produselor din sectorul spațial. Spre deosebire de metodele tradiționale de proiectare, în ingineria concurentă toate subsistemele sunt proiectate simultan, specialiștii tuturor disciplinelor și subsistemelor colaborând în sesiuni mixte într-o unitate dedicată numită Complexul pentru Proiectare Concurentă (Concurrent Design Facility – CDF).

Cele patru grupe de studenți din Europa vor primi aceeași misiune specifică, care trebuie proiectată în patru zile. Grupele nu vor concura unele cu altele. În schimb, acestea vor discuta zilnic progresele realizate, prin videoconferință. La sfârșitul săptămânii, fiecare grupă va prezenta celorlalte trei grupe proiectul final.

Pentru a participa la activitatea din Belgia, studenții trebuie să îndeplinească următoarele criterii, în momentul aplicării: să aibă între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat al ESA, să fie înscriși la studii de masterat sau de doctorat (să nu absolve înainte de concurs) și să studieze inginerie sau fizică.

Studenții selectați vor fi sponsorizați de ESA, care va acoperi costurile cazării și meselor, precum și până la 200 de euro pentru călătoria la Transinne, Belgia.

Informații suplimentare despre procesul de înscriere sunt disponibile la acest link.

Credit imagine: ESA