Înscrieri deschise pentru concursul de artă Juice Up Your Rocket!
23, February 2021

Agenția Spațială Română (ROSA) invită copiii cu vârsta de până la 12 ani să se înscrie la concursul de artă „Juice Up Your Rocket!”, organizat de Agenția Spațială Europeană (ESA) și Paxi. Termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2021.

Concursul Juice Up Your Rocket! oferă copiilor oportunitatea de a crea o ilustrație pentru a decora uriașa rachetă Ariane V care va lansa misiunea JUICE în lunga sa călătorie către planeta Jupiter.

Fiecare copil participant trebuie să facă un desen inspirat de misiunea JUICE și de planeta Jupiter și lunile sale gigantice. Un juriu de experți prezidat de Paxi va selecta cea mai inspirată ilustrație. Ilustrația câștigătorului va fi tipărită pe un autocolant gigant și acesta va fi plasat pe învelişul aerodinamic – adică „nasul” rachetei Ariane V.

În 2022, o lume întreagă va urmări lansarea impresionantă a acestei noi misiuni ESA în Sistemul Solar și toată lumea va avea șansa să vadă ilustrațiile câștigătoare! Câștigătorul, însoțit de un tutore legal, va fi invitat de ESA să urmărească lansarea live a JUICE de la una dintre locațiile ESA. La final, ilustrația câștigătoare precum și cele din top 11 vor apărea în calendarul Juice al anului 2022.

JUpiter ICy moons Explorer sau JUICE este o nouă misiune ESA ce va avea rolul de a studia cea mai mare planetă a Sistemului nostru Solar, Jupiter. JUICE se va lansa în iunie 2022 la bordul unei rachete Ariane V de la baza Portului Spațial European, din Guyana Franceză. Va trebui să călătorească aproape 8 ani prin sistemul solar înainte de a ajunge la destinație. Apoi, va petrece 3 ani investigând gigantica planetă gazoasă și trei dintre lunile sale cele mai mari, Ganimedes, Callisto și Europa. Sonda spațială va explora atmosfera furtunoasă a lui Jupiter și va descoperi secretele care se ascund în oceanele înghețate ale lunilor lui Jupiter. În special, va căuta apă în interiorul acestor luni și acolo unde este apă ar putea exista viață!

Mai multe detalii puteți găsi aici.

Credit imagine: ESA