Înscrieri deschise pentru concursul Copernicus Masters 2018
18, May 2018

Au început înscrierile pentru concursul Copernicus Masters 2018, care premiază ideile și aplicațiile deosebite, bazate pe datele de observare a Pământului, pentru a răspunde problemelor cu care se confruntă companiile și societatea.

Volumul mare de date produs de programul european Copernicus de monitorizare a mediului și sateliții Sentinel ai acestuia are ca rezultat un număr din ce în ce mai mare de produse și aplicații pentru o arie tot mai mare de afaceri.

Începând cu anul 2011, ESA și compania germană AZO au organizat concursul Copernicus Masters anual, pentru a inspira și ajuta antreprenorii să pătrundă pe piață cu inovațiile lor.

Cel mai important concurs de inovare în domeniul Observării Pământului din Europa premiază idei, aplicații și concepte de afaceri deosebite ale unor companii mici și medii, startup-uri, universități și persoane din domeniul afacerilor, cercetării sau învățământului superior, toate cu o abordare orientată spre viitor.

Anual, diferitele categorii de premii ale competiției abordează provocări globale și atrag soluții revoluționare în domenii precum: „Internetul Lucrurilor”, inteligența artificială, învățarea automată, energie, sănătate, viață durabilă, agricultură inteligentă, gestionarea dezastrelor, orașe inteligente etc.

Pe lângă premiile în bani, câștigătorii vor primi acces la o rețea internațională a celor mai importante organizații din domeniul Observării Pământului, calupuri de date obținute prin satelit și sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, în valoare totală de peste 600.000 de euro.

În plus, câștigătorii competiției per ansamblu vor primi o excursie VIP la portul spațial european din Guiana Franceză, pentru a asista la lansarea unui satelit.

Termenul limită de înscriere este 30 iunie. Pentru detalii complete referitoare la condițiile de înscriere și premiile oferite puteți vizita site-ul Copernicus Masters.

Credit imagine: Copernicus Masters/ESA/AZO