Înscrieri deschise pentru competiția “Cercetător Cassini pentru o zi”
6, January 2017

Agenția Spațială Română (ROSA) invită elevii români cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani să participe la competiția „Cercetător Cassini pentru o zi”, ediția 2016/2017. Organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), competiția are scopul de a familiariza participanții cu viața unui cercetător spațial.

Pentru a intra în competiție, elevii trebuie să învețe lucruri legate de planeta Saturn, de caracteristicile sale și de sateliții săi naturali, după care își vor alege o țintă dintre cele trei propuse și vor scrie un eseu de 500 de cuvinte în care vor explica de ce au făcut această alegere.

Eseurile vor fi evaluate pe categorii de vârstă: 10-12 ani; 13 -15 ani; 16-18 ani. Elevii se pot organiza și în echipe de până la patru persoane. Fiecare elev sau echipa poate trimite un singur eseu.

Termenul limită pentru înscrierea în competiție este de 3 aprilie 2017, ora 23:59 CEST (00:59 ora locală în România). Eseurile vor fi trimise organizatorilor naționale. În România organizatorii sunt: Prof. Ioana Stoica (istoica4143 at gmail.com) și Prof. Elisabeta Ana Naghi (ana.naghi at gmail.com).

Câștigătorii vor primi premii din partea ESA, alături de un certificat de participare, iar eseurile câștigătoare vor fi publicate pe site-ul ESA.

Cei interesați de participarea la competiția Cassini pot afla mai multe detalii aici

Credit imagine: ESA