Înscrieri deschise pentru cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de CanSat
21, December 2016

ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA), organizează cea de-a doua ediție a Competiției Naționale de CanSat: o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Competiția este adresată elevilor și profesorilor din învăţământul preuniversitar, iar data limită pentru înscrierea echipelor este 22 ianuarie 2017.

Provocarea lansată de competiție este înglobarea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. Apoi satelitul va trebui să fie lansat la o altitudine de aproximativ un kilometru, să facă unele măsurători și să aterizeze  în condiții de siguranță.

Pentru a participa la competiție, elevii cu vârsta de peste 14 ani se vor organiza în echipe de patru până la șase membri, coordonați de un cadru didactic, și vor trimite un formular de înscriere la adresa cansat@rosa.ro. Vă rugăm să consultați regulamentul competiției aici

Opt echipe vor participa la finala națională, care va avea între 19 și 24 aprilie 2017. Echipa câștigătoare a competiției naționale se va califica direct în finala Competiției Europene de CanSat ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie 2017, organizată de către Agenția Spațială Europeană. Limba oficială de comunicare a competiției naționale și europene este engleza.

Pentru mai multe detalii consultați site-ul ESERO România. 

Credit imagine: ESERO România/ESA/ROSA